10 Ocak 2015 Cumartesi

Ev yapımı çikolata soslu, Üzümlü Kek

Çikolata sosu evde yapmaya başladığımdan beridir çok nadir marketten paket alırm. Birde krem şanti yapmayı evde deneyebilsem çok daha güzel olacak. sonuçta içlerine tam olarak ne kattıkları ne sonuçlar doğuracağı bilinmiyor. Anne olduktan sonra daha bir dikkat etmeye başladım böyle şeylere. Gelelim Tarife:


Malzemeler (uzun tepsi için)

Keki için:
  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bard. Süt ya da yoğurt
  • yarım su bard. sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı+2 yk. un
  • Kabartma tozu
  • 1 kase üzüm(una bulanmış)

    Çikolata sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 1, 5 kaşık un
  • 1 paket kakao (ben biraz bittter tadında olsun istedim. Siz yarım paket koyabilirsiniz)
  • 2-3 yk Şeker
  • 1 kaşık Tereyağı
  • Parlak görünmesi için biraz sıvıyağ (1 damla filan)

    Yapılışı:
    Kek:
     
  • yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
  • süt veya yoğurt hangisini koyacaksanız, sıvıyağı katın.
  • kabartma tozunu unun içine karıştırıp yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Bazı unun formundan dolayı cıvık yada katı olabiliyor. Üzümler tabana doğru ağırlık yaptığı için normal kekten biraz daha katı yapılmalı.
  • en son una bulanmış üzümleri yavaşça katıp karıştırıp.
  • 180 derecelik fırına atın.
  • kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
    Sos: Kek olana kadar sosu pişirelim
  • tüm malzemeyi katıp kıvamı koyulaşana kadar pişirip altını kapatın.
  • kek fırından çıkıp soğuyana kadar sosu karıştımanız gerekiyor ki kaymak tutup topaklanmasın.
  • karıştırırken sosu kaşıkla tabanında ezerek karıştırın ve pürüzsüz br kıvam almasını sağlayın.
  • soğuyan kekin üzerine dökün.
    Arzuya göre ceviz, fıstık içi, fındık ya da hindistan ceviziyle süsleyin. 
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...