6 Aralık 2014 Cumartesi

Kıtır Kadayıflı Muhallebi




Yok böyle bir lezzet dedirtecek bir tarif!
Uzun zamandır yapmak istediğim bir tarifti bu .Bugüne nasipmiş. Aldığım tarifte kare borcama dökmüşlerdi fakat ben kaselerde kişisel olarak paylamayı tercih ettim...
Tarif benden tercih sizden:

Malzemeler:
  • 1 lt Sut
  • 2 ym kaşığı un
  • 2 ym k. nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından iki parmak az şeker
  • arzuya göre 1 paket krema ya da krem şanti (kasede yaptığım için ikisinede gerek duymadım)

    Kadayıflı
  • 250 gr kadayıf
  • 4 ym k. şeker
  • ceviz
  • 2 ym k. tereyağı

    Yapılışı:
  • Kadayıfı bir poşete koyup muhallebiyi yapana kadar bekletin.
  •  Muhallebiyi yapın. Kıvamı koyulaşana kadar karıştırın. Kaselere bölüp soğumaya bırakın.
  • Borcama dökecekseniz tencereyle birlikte ılımasını bekleyip krema ya da toz kremşantiyi boşaltıp mikserle karıştırın.
  • Tereyağını, buzluktan çıkardığınız kadayıfı elinizle ufalayın, cevizi ve şekerini katıp ilk önce açık ateşte, sonra kısık ateşte rengi değişene kadar kavurun.
  • Muhallebi soğuduktan sonra üzerlerine serebilirsiniz.

    Afiyet olsun.
  • Püf nokta: Kadayıfın hamur olmasını istemiyorsanız, yaptığınız gün çok bekletmeden tüketin ve muhallebi sıcakken dökmeyin.Ertesi güne ikram edecekseniz. Muhallebisini yapıp dolaba atabilir ertesi gün yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...