11 Eylül 2014 Perşembe

Elmalı Klasik Muhallebi Ve Zeytinyağlı Biber dolması

Merhabalar. Uzun bir aradan sonra yeni bir post yazmak nasip oldu. Aslında biriken o kadar çok tarif var ki. Bu aralar nedense pek birşey yapamıyorum.Elim kolum kalkmıyor.

Tarifim klasik muhallebi dedim çünkü ben bu muhallebiyi ve kakaolusunu hemen hemen iki haftada bir yaparım. Bu seferkine elmalar ekledim.

Malzemeler,:
  • 1 kilo süt 
  • 2 Yemek kaşığı un
  • 2 Y. K. nişasta
  • 1 su bard. az şeker
  • 1 pk şekerli vanilin
    Arzuya göre 3 Yk. Kakao)
  • 1 Yk. Tereyağ
  • ,Kase sayısınca dilim elma
  • 2 yk şeker
  • ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • azıcık su

    Yapılışı:
  • Süt ve vanilin hariç bütün malzemeyi tencereye koyun.
  • Sütün yarısıyla malzemenin erimesini sağlayın.
  • Kalan sütü boşaltıp ocağın altını yakın.
  • Kaşıkla dibinden dibinden karıştırın.
  • Karıştırmayı sakın bırakmayın dibi tutar. 
  • Kaynara çıktıktan sonra vanilini ekleyip, karıştırmaya devam edin altını kapatın. Tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın. 
  • Sıcakken kaselere dökün ki kaymak tutmasın.
  • Muhallebi soğurken kase sayısınca elmayı bütün halinde dilimleyin, ceviz, şeker, tarçınla, karemelize olana kadar pişriip soğuyan muhallebinin üzerine koyun.
    Afiyet olsunnn...


                                              Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler: 2-3 kişilik

12-15 adet ufak biber
1 su bard. pirinç
Yarım su bard biraz fazla zeytinyağı
2 küçük soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 ym kaşığı domates salçası
toz nane
karabiber
kimyon
Kuru reyhan
Yeni bahar
İç fıstık
kuru üzüm
Domates
Sıcak kaynar su






Yapılışı:
 Önce sıcak suyu koyun. Dolmayı yapana kadar kaynasın.
Biberleri oyup yıkayın...
Malzemelerin hepsini karıştırın.
Domatesi kapak yapacak şekilde kabulku kısmını doğrayıp içini dolmaya katın.
Bir tatlı kaşığı yardımıyla biberleri doldurun. İçlerini çok doldurmayın, elininzle bastırmayın ki şişip patlamasın hemde lezzetli olmaz. Pilav gibi :P
Domatesle kapatın tencereye dizin.
Biberlerin yarısını biraz geçecek kadar tencereye kaynar suyu ekleyin.Az biraz zeyinyağı ve tuz gezdirip, kısığa yakın bir ateşte pişriin.
Gidp gelip kontrol edin ki dibi tutmasın.
Suyu bitecek gibi olursa su ekleyin .
Afiyet olsun....

3 yorum:

  1. Zeytin yağlı biber dolmasına bayılırımmm ellerinize sağlıkk :)
    Bu arada blogunuzun tasarımına, resimlerinize bayıldımmm hemen takipçiniz oldum bende beklerim :)
    mylittlemascara.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. beğenmenize sevindim.
      Hemen uğruyorum...

      Sil
  2. Merhaba ellerinize sağlık harika gözüküyor hepsi =)
    Bu arada blogum ilginizi çekerse bana da beklerim :)
    http://neselizebra.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...