4 Haziran 2014 Çarşamba

Karnıyarık Poğaça

 Yumuşacık lezzetli mi lezzetli bir poğaça bu. Çocukken dışarı çıktığımzda annem ekmeğin içerisine peynir domates koyardı. Ben adını muhteşem üçlü koymuştum.Hala sabah kahvaltılarında öyle yemeyi çok seviyorum. Bu poğaçanında o nedenle yeri bende çok büyük.Ara ara yapıp buzluğa atıyorum ısıtıp servis yapınca taptazecik oluyor.gelelim tarife:

Malzemeler:
  • 1 yumurta akı içine sarısı yüzüne
  • 1,5 su bard. ılık süt
  • tuz
  • şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
  • yaş maya
  • un (ölçü vermiyorum çünkü her unun ölçüsü her hamura göre değişiyor)


    İç Harcı:
  • peynir, lor peyniri varsa kaşar rendesi karışımı
  • 1,2 adet domates
  • yeşil bibet

    Yapılışı:
  • Ilık sütün içerisine tuzu ve şekeri atıp arimesini bekleyin.
  • Mayayı içerisinde eritip un hariç diğer malzemeleri karıştırın.
  • Unu harcın her yerini kapatacak kadar ekleyip yoğurmaya başlayın. Azar azar unu eklemeye devam edin. Elinize az biraz yapışırıken un eklemeyi bırakın. 10 dk kadar daha yoğurun. Ne kadar çok yoğurursanınz elinize daha az yapışamaya başlayacak ve o kadar güzel mayalanacaktır.
  • yarım saat kadar hamuru mayalanmaya bırakın. Üzerine poşet ve örtüyle kapatıp sıcak ortamda olması işlemin kısa sürmesini sağlar

     
  • Hamur mayalandığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağladığınz dz bir zeminde elnizi yağlayarak hamuru çay tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine bir tatlı kaşığı peynir harcından, dilimlediğiniz domates ve biberden koyup, hamurun iki ucunu tepeye doğru iki başından birleştirp tepsiye dizin.
  • Hamur kısımlarına yumurta sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  • afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...