16 Ocak 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Bezelye Yemeği



Malzemeler:
1 Kutu konserve bezelye

1 havuç
1 orta boy soğan
1 büyük boy patates
2 yemk kaşığı salça
1 tatlı kaşığı biber salçası (daha acı isterseniz artırın)
1 adet yeşil biber 
Zeytinyağı 
Tuz , Arzuya göre baharat

Yapılışı:
Soğanı ve halka doğradığınız havuçları zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.Daha sonra biberi ve salçasını koyun. Küp Küp doğradığınız patatesi ve bezelyeyi ekeyip kavurmaya devam edin.
Üzerini aşacak kadar su ilave edin. Kaynara çıktıktan sonra tuzunu atıp altını kısın. Patatesleri piştiğinde yemeğiniz hazır demektir.
Afiyet olsun
Not: Eğer Taze bezelye kullanacaksanız. Bezelyeyi önceden bir güzel haşlayın ve suyundan 1 su bardağı ayırıp öyle pişirin. Yoksa pişmez diri kalır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...