8 Ocak 2014 Çarşamba

Kalan kekleri ne yapıyorsunuz?

 

      Efendim türk adetlerindendir kek pişirmek. Hemen hemen her menüye bir kek eklenir. Kek eklenmese bile kekle yapılan bir pasta olur muhakkak. Sizi bilmem ama benim muhakkak her yaptığım kekten 2 dilimde olsa artar. Bayatlayınca pek kimse yüzüne bakmak istemez.
Bende onları buzdolabı poşetine koyar buzluğa atarım.
Daha sonra onların üzerine çikolata sosu gezidirir. Biraz ceviz biraz hindistan cevizi karıştırıp yuvarlar resimdeki gibi süslerim.
 Kekim yok ama ben böyle topları çok severim diyorsanız bisküviylede yapabilirsiniz..

1-2 paket petibör biskivü- ya da kek
ceviz
hindistan cevizi
arzuya göre fındık bile olur
Çkolata sosu
1 su bardağı süt.
1 yemek kaşığı un
tadına göre şeker.


Yapılışı
Önce çikolata sosu yapalım ve içerisine bisküvileri kırıp yoğuralım.İsterseniz robottan geçirebilirsiniz daha iyi olur. Kıvamına göre bisküviyi atıp. Yuvarlayalım. Ve hindistan cevizine bulayıp üzerlerine krdan saplayalım Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...